Koirat ovat luoneet ainutlaatuisen suhteen ihmisiin historian aikana, ja vaikka niiden käyttötarkoitus onkin vuosien varrella muuttunut, ovat ne silti tärkeä osa yhteiskuntaa. Koirilla on vahvat sosiaaliset taidot ja niiden älykkyys on luonut niistä jopa korvaamattoman avun ihmisille tiettyjen tehtävien parissa. Yhdessä leikkisyyden, helpon koulutettavuuden sekä nopean sopeutumiskyvyn kanssa se on muovautunut yhdeksi parhaiten pärjänneistä lajeista nykypäivänä.

Koiran arvo varhaisille ihmisille selkeni hyvin pian, ja koiria alettiin käyttämään apuna metsästyksessä. Tästä vaatimattomasta lähtökohdasta koirat ovat päätyneet moniin eri tehtäviin; esimerkiksi avustamaan kehitysvammaisia, seurakoiriksi, reen vetoon, paimennukseen, virkavallan ja armeijan avuksi, vartiointiin sekä suojeluun. Koiran monimuotoisten ominaisuuksien vuoksi se on saavuttanut ihmisen parhaan ystävän tittelin erityisesti länsimaissa.

Koira ei kuitenkaan automaattisesti pysty toimimaan monessakaan tehtävässä, vaan se tarvitsee avukseen kouluttajan, joka muokkaa toivotunlaiset käytökset koiran mieleen. Tälle sivustolle on kerätty artikkeleita valottamaan koirankoulutusta, sen historiaa sekä siihen liittyviä eri termejä. Alla on esitelty joitain sivuja, joita sivustolta löytyy

  • Eri koulutustavat esiteltynä lyhyesti – sivu 1 ja 2

Aloittelijalle voi olla hyvin vaikeaa valita itselleen sopiva koulutusmetodi. Kauhukuvia maalaillaan jokaisesta koulutustavasta ja samalla jokainen koulutustapa lupaa poistaa kaikki mahdolliset ongelmat, mitä koiralla voi olla. Omistaja tuntee olevansa rulettipöydän edessä, valinnan varaa löytyy, mutta vain yksi koulutustavoista on oikea! Valinnan seuraukset voivat tuottaa voittoa, eli koiran käytös muuttuu pahempaan, tai pahimmillaan menetetään kaikki pelimerkit, eli saadaan pahempaa tuhoa aikaan koiran mielelle! Sivustolla on esiteltyna useampia koulutustapoja, jotta sopivan vaihtoehdon valitseminen olisi helpompaa.

  • Mitä on koirankoulutus?

Sivu kertoo lyhyesti ja ytimekkäästi, mitä koirankoulutus on, ja mitä sillä pyritään saamaan aikaan. Samalla käydään pikaisesti lävitse, kuinka koira oppii.

  • Koirankoulutuksen varhaiset vuodet ja historiaa nykyaikaan asti

Sivulta löytyy tietoa siitä, kuinka koirankoulutus sai alkunsa, ja mitkä ovat sen historian merkittävimpiä hetkiä. Samalla lukija saa kuvan siitä, kuinka erilaiset koulutussuuntaukset ovat lähteneet kehittymään ja kuinka ne ovat muuttuneet vuosien ja vuosisatojen saatossa.